Babysvømning på egen hånd i en tid med corona

af | 5. mar 2021 | Børn

babysvømning

Babysvømning i landets svømmehaller er ramt af regeringens nedlukning

Af gæsteblogger Søren Banke

Babysvømning er en fantastisk oplevelse både som nybagt forælder og for barnet. At kunne se hvordan de små vandhunde bare tøffer rundt i vandet og har en fest, er noget af det mest livsbekræftende der kan opleves.

Lige så skøn en oplevelse det er at være til babysvømning, lige så stor en frustration er det, at landets svømmehaller atter er ramt af regeringens massive nedlukning.

Det må være til mange nybagte forældres store skuffelse, ikke at kunne tage deres lille ny med til babysvømning i tiden på barsel. Nogle skulle sikkert lige til at starte, mens andre nok allerede har været i fuld gang med babysvømningen. De små vokser så hurtigt, at man nærmest bare skal blinke og så kan de både kravle og gå og snart er barselstiden ovre. Imens venter vi håbefuldt på, at svømmehallerne får grønt lys til at åbne, så svømmeholdene kan begynde igen.

Babysvømning er en populær barselsaktivitet

Babysvømning er blandt de mest populære barselsaktiviteter i Danmark, og ikke uden grund. Her er der 30 minutters fuld fokus på babys trivsel og tryghed gennem leg, imens baby lærer at færdes i vandet. Når babysvømningen er slut og I kommer hjem, så er I begge så trætte, at I kunne sove på stedet og næsten ikke har energi til lige at tage en bid mad, inden I snupper den uundgåelige lur.

Desværre er babysvømning også en oplevelse som alle vandhundene må være foruden imens pandemien står på. Især når det er så populær en aktivitet, at baby mange steder skal meldes til, allerede den dag man opdager man er gravid, for at få en plads på et hold. Fordi svømmehallen har været lukket så længe, må ventelisterne sikkert være ufatteligt lange efterhånden.

En dag kom jeg til at kigge et sted på trygfondens hjemmeside, hvor der var listet en række fakta op om svømning. Jeg blev forbavset over, at kun 52% af vi danskere er betegnet som svømmeduelige. Her er kravet, at kunne svømme 200 meter uden hjælpemidler. Lige nedenfor i samme faktaboks står der, at svømmeduelighed ofte går i arv. Det må vi kunne gøre noget ved tænkte jeg.

Babysvømning på egen hånd

I stedet for at se alle begrænsningerne ved nedlukningen, begyndte jeg at se på mulighederne for at lave baby svømmeøvelser i badekarret, for hjemmetræning er da efterhånden blevet ret så populært.

Det endte med jeg blev så optaget af øvelserne, at jeg fik lavet en hel beskrivelse. Og samtidig forsøgte jeg at illustrere øvelserne, så de var lettere for andre at forstå det, end bare mig selv.

Med hjemmetræningen slipper man for at skulle forlade huset, så der er ingen transport hverken ud eller hjem. Der er ro til at tage det tempo der nu passer en selv, så på en eller anden måde bliver det hele noget nemmere at forholde sig til.

Desuden kan det være en super god idé at træne hjemme i badekarret, pandemi eller ej, hvis man står og skal til at starte til babysvømning. Ved at vænne baby til at befinde sig i vandet, bliver baby mere tryg ved situationen, og kan lettere overskue situationen, når I en dag skal til babysvømning i svømmehallen.

Selvom det har været både sjovt og anderledes at skulle lave øvelserne til hjemmetræningen, tror jeg nu alligevel vi alle håber, at landets svømmehaller atter snart åbner. Det hele er bare lidt sjovere, når vi må samles.

Mon ikke vi snart får muligheden igen, det ser i hvert fald ud til, at vi går lysere tider i møde, med den delvise genåbning, som netop er sat i værk.

Se øvelserne:

Hvis du kunne tænke dig at se øvelserne til babysvømning i badekarret, så ligger de online med både illustrationer og beskrivelser under menupunktet “Øvelser” her:

ANNONCE